uutiset.jpg

21.11.2020 Turun kissanäyttely

MellowBear's kissat osallistuivat isolla joukolla Turun kissanäyttelyyn, jossa oli korona-aikana yhdistetty kaksi näyttelyä samalle päivälle. Menestys oli huimaa:

MellowBear's Earth Goddess Erda Best In Show siitosnaaras molemmissa näyttelyissä hienoilla pisteillä 111,0 ja 97,67.

Siitosluokassa pisteitä kartuttivat: Marie (MellowBear's ToffeeNosed Marie) Best In Show toisessa ja EX1 toisessa näyttelyssä. Hotti (MellowBear's HottiKatti) NOM molemmissa näyttelyissä ja Tarmo (MellowBear's Tarrant Hightopp) saaden molemmissa näyttelyissä CAC-sertin. Paikalla oli myös Fionan pentu Possu (MellowBear's Alice in Wonderland) saaden myös molemmissa näyttelyissä CAC-sertin.


26.1.2019 Hämeenlinna Brittien BREED-BIS-näyttely

Vuoden 2018 voittajakissojen palkintojen jako tapahtui brittien breed-bis-näyttelyn yhteydessä. Brittiyhdistys palkitsi kunniakirjoin, pokaalein ja RC-lahjakortein vuoden voittajat. Meille voittoja osui peräti kolme: Diana (IC Valencia Dionis) paras pitkäkarvainen brittinaaras, Anselmi (GIP IC Treselle's Espresso) paras pitkäkarvainen brittikastraattiuros ja Erda paras pitkäkarvainen brittinuori&pentu.

Brittien juhlanäyttely tarjosi kaikin puolin hienon katselmuksen suomalaisiin britteihin. Ja oli jälleen kiva tavata uusia ja vanhoja tuttuja sekä viettää koko päivä puhtaasti kissa-asioiden merkeissä. Meiltä paikalla olivat Anselmi ja Erda. Molemmat saivat paljon kehuja sekä sertit (CAPS ja CAGCIB). Tuomarin paras valinnoissa oltiin mukana, mutta tällä kertaa paneelin ei päästy.

paivi12.jpg
27.-28.10.2018 Tampere World Winner Show 2018

Erda ja Fiona osallistuivat Fifen kissojen maailmannäyttelyyn Tampereen Messukeskuksessa. Suomen Kissaliiton järjestelyt olivat aivan huippuluokkaa ja saimme nauttia mahtavasta viikonlopusta viihtyisässä ilmapiirissä. Paljon oli kävijöitä ja oli mukava tavata meitä tervehtimään tulleita.

Molemmat tytöt saivat viimeiset CACIB-sertinsä, jotka luetaan tästä näyttelystä ulkomaan serteiksi. Näin molemmat valmistuivat International Championeiksi!

netti.jpg


19.5.2018 Ylöjärvi

Anselmin ja Dianan kanssa Pirokin kahden sertin näyttelyssä. Diana sai molemmista CAGCIB-sertit. Anselmilla sen sijaan oli sertikisa, jossa voitot jakautuivat tasan eli tuloksena yksi CAGPIB-serti ja toisesta kakkossija EX2. Tällä kertaa Diana kruunasi päivän pääsemällä tuomarin parhaana paneeliin, jossa säilytti oman tuomarinsa äänen. Voitto 2-1 meni ocicatille.

Pirok2018_05.jpg
24.-25.3.2018 Jyväskylä

Hieno näyttelyviikonloppu Jyväskylän Paviljongissa Anselmin ja Dianan kanssa. Paljon oli jälleen brittituttuja paikalla ja koko viikonloppu puhuttiin "kissaa". Anselmi oli lauantaina tuomarin paras ja sunnuntaina olikin sitten juhlapäivä, kun Anselmi saavutti ensimmäisen BIS-sijoituksensa. Diana sai molempina päivinä sertin ja pääsi tuomarin paras valintaan, mutta tällä kertaa ei Dianalle tullut sijoituksia.

AnselmiBIS.jpg

4.3.2018 Siuntio

Fiona oli ensimmäistä kertaa ainoana kissana liikenteessä. Hienosti meni ja otti rennosti näyttelypäivän. Tuloksena nuorten luokan EX1. Siuntion Folksam Areena sopi loistavasti kissanäyttelypaikaksi. Tilaa oli mukavasti ja järjestelyt toimivat erinomaisesti. Tänne menemme uudelleenkin.

FionaSiuntiossa2.jpg

17.2.2018 Helsinki

Kävin Dianan ja Erdan kanssa drive-in näyttelyssä Vermossa. Pääsimme kyllä lähtemään pois vasta puoli viiden aikoihin, kun molemmat tytöt pääsivät tuomarin paras valintaan ja Erda vielä nominoitiin paneeliin. Kivahan se oli ja nyt on ensimmäinen MellowBear's kissan nominointikin saavutettu!

13.-14.1.2018 Tallinna

Lähdimme jo perjantaina Tallinnaan. Diana ja Anselmi ihailivat Tallinnan valaistusta merimaisemahuoneesta Hotelli Europassa. Lauantain näyttelypäivän kruunasi Dianan BIS-voitto. Ihan huippua oli, että Diana oli myös sunnuntaina BIS ja Anselmikin pääsi paneeliin ja sai siellä yhden äänen. Anselmi myös valmistui International Premieriksi lauantaina ja sai luokan 6 ulkomaan sertin sunnuntaina. Näyttelyn jälkeen oli illalla oli mukava rentoutua hotellilla ja suuntasimme kotia kohti vasta maanantaina. Kaikki sujui Tallinnassa tosi mallikkaasti ja kotona kissalauma jatkoi hommiaan ihan kuin emme missään olisi käyneetkään.

20180113_190604.jpg11.-12.11.2017 Helsinki

Mukava näyttelyviikonloppu Lemmikkimessuilla Helsingin Messukeskuksessa. Anselmi valmistui lauantaina Premieriksi ja sunnuntaina sai ensimmäisen CAPIB-sertinsä. Molemmat tytöt saivat jälleen erinomaiset arvostelut ja perehtyivät isän opastuksella näyttelyissä käymiseen.14.-15.10.2017 Hartola

Tämä pentujen ensimmäinen näyttely oli samalla brittiläisen pitkäkarvan ensimmäinen täysivaltainen näyttely Fife:ssä. Tätä lähdimme juhlistamaan Anselmin, Erdan ja Fionan kanssa. Kaikki kolme pääsivät molempina päivinä tuomarin paras valintaan ja Anselmi valittiin sunnuntaina tuomarin parhaaksi. Anselmi esiintyi coolisti paneelissa ja tämä sijoitus toi hänelle samalla osallistumisluvan Tampereella pidettävään Wolrd Winner 2018 näyttelyyn!


22685086_10203990946210180_171308933_n.jpg

Kuva Anne Lehtoranta10.6.2017

Eilen syntyi kissalamme ensimmäinen pentue, jossa on 3 suloista tyttöä ja yksi komea poika (tarkemmat tiedot väreistä löytyy osiosta "Pentuja"). Emo ja vauvat voivat hyvin. Toivomme, että joku pikkuisista jää meille kasvatukseen, joten ilmoitamme myöhemmin mitkä pennuista ovat myytävänä. Jos olet kiinnostunut suloisesta pitkäkarvaisesta nallekarhusta, ota yhteyttä!

pennut1.jpg


22.4.2017

Ihana uutinen: Diana odottaa pentuja! Meidän ensimmäiset pennut syntyvät kesäkuussa viikolla 23. Kaikki pennut ovat pitkäkarvaisia. Jos olet kiinnostunut omasta suloisesta pörröisestä nallekarhusta, ota yhteyttä. Muista, että meille tärkeää tietää millaiseen kotiin pentu on menossa, joten muista kertoa itsestäsi ;)

pennut_2.jpg

1.-2.4.2017 FINTICA Lahti

Anselmin toinen Tica-näyttely sujui hienosti ja itsekin aloin jo pysyä perillä näyttelyn kulusta. Anselmi pääsi kaikkiin tarjolla olleisiinfinaaleihin ja sijoitukset olivat tasaisen vakuuttavia. Lauantain kaikkien leikkaamattomien sarjassa oli 34 osallistujaa, joten finaaleihin valittiin 10 parasta. Anselmin sijoitukset olivat 8., 9. ja 9. Lauantaina oli myös leikkaamattomien pitkäkarvojen omat kilpailut, joihin osallistui 10 kissaa. Finaaleihin valittiin 5 parasta ja näissä Anselmin sijoitukset olivat 3., 1. ja 3. Sunnuntaina oli vuorossa pelkästään kaikkien rotujen kehät ja leikkaamattomien sarjaan osallistui 24 kissaa, joten finaaleihin valittiin 9 parasta. Anselminsijoitukset olivat 6., 3. ja 8. Tican näyttelyt ovat erinomaista harjoitusta näyttelykäsittelyyn tottumisessa, sillä nytkin Anselmi oli käsiteltävänä yhteensä 18 kertaa!

Anselmi-Tica.jpg
25.-26.3.2017 KES-KIS, Jyväskylä

Dianan ensimmäinen pidempi näyttelymatka sujui hienosti. Automatkalla tyttö nukkui mennen tullen ja hotellissa olikin sitten jännää tutkia joka kolo. Dianaa kävi moni katsomassa näyttelypäivien aikana ja tyttöhän tykkää, kun sitä kehutaan. Arvosteluissa saatiin sertit molempina päivinä ja sunnuntaina Diana valmistui Championiksi. Oli kyllä kiva tavata britti-ihmisiä ja viettää kissanäyttelypäiviä yhdessä!

IMG_9164.jpg

kuva Anne Lehtoranta


5.3.2017 URK, Askola

Dianalla oli kiva näyttelypäivä Askolassa. Tuomari (Thea Friskovec, Sveitsi) leikitti paljon ja kehui vuolaasti tyttöä kauniiksi.
Tuloksena alustavasti hyväksytylle rodulle paras mahdollinen avoimessa luokassa eli EX1 CAC.
Opin tuomarilta uuden termin – calico. Tämä on amerikkalaisten käyttämä ilmaisu kilpikonna bicolourille.
Dianan väritystä tuomari kehui kovasti ja bicolouriksi siinä on juuri oikea määrä valkoista.
Seuraavaksi Diana suuntaa Jyväskylän näyttelyyn tavoittelemaan lisää sertejä. Sitten voisikin olla mammaloman vuoro.dianaAskola.jpgkuva: Eveliina Kauppila
18.-19.2.2017 Tallinna

Anselmi oli ensimmäisellä ulkomaan näyttelyreissullaan Tallinnassa. Saimme hienot arvostelut ja CACIB-sertit molempina päivinä. Anselmi valmistui International Championiksi. Fifén näyttelyihin ei enää päästä ennen kuin rotu saa lopullisen hyväksynnän, mutta tämä ei haittaa, koska onneksi voimme osallistua Tican näyttelyyn jo huhtikuun alussa. Anselmin kanssa reissaaminen on mukavaa, kun poika itse nauttii vaihtelusta ja on selvästi mielissään reissuun pääsystä. Poika kotiutuukin supernopeasti ja normaali meno Juuson ja Dianan kanssa jatkuu välittömästi kotiin tultuamme. Kuvassa Anselmin laivatyyliä.

unnamed.jpg

21.1.2017 SUROK, Lahti

Diana selvästi tykkäsi Lahden ilmavasta ja valoisasta näyttelypaikasta sekä siitä, että sturdista näki molemmille puolille. Naapureiden hääräystä oli kiva katsella ja kovasti olisi tehnyt mieli mennä tekemään tuttavuutta naapurin burmillapojan kanssa. Omistajat tosin eivät innostuneet kissojen ajatuksesta. Arvostelussa Diana pärjäsi tosi hienosti. Tuomarin (Satu Hämäläinen) kirjoittaessa arvostelua tuomarioppilas (Fransesko Cinque) otti Diana syliin lelliteltäväksi J. Satu Hämäläinen kehui tyttöä lupaavaksi ja erityisesti kiinnosti, mitä hän on turkista mieltä. Tässä suora lainaus arvostelusta: ”Tiheä, kaksinkertainen turkki. Kaunis väritys! Hienot laikut ja tarpeeksi valkoista. Iso kaulus.” Tällä kertaa olimme vielä nuorten luokassa, joten paras mahdollinen tulos (EX1) saavutettiin. Seuraavassa näyttelyssä Askolassa olemmekin sitten jo avoimessa luokassa ja voimme tavoitella sertiä.

IMG_5501-2.jpg


17.-18.12.2016 RUROK, Karkkila

Anselmi (CH Treselle’s Espresso) aloitti sertien keräämisen International Champion-titteliin. Arvostelussa olo meni jälleen tyylikkäästi ja Anselmi vaikuttaa tyytyväiselle näyttelypäivään. Dianalle (Valencia Dionis) näyttely oli elämän ensimmäinen ja kyllä tyttöä ihmetytti, minne hän oikein oli joutunut. Tuomarinpöydälle meno oli vaikeaa, mutta kun siihen sitten lopulta päätyi, ihan mallikkaasti antoi tuomarin ja tuomarioppilaan tutkia itseään. Kotiin pääsy oli kuitenkin Dianalle päivässä parasta ja molemmat pojat ottivat Dianan ilolla vastaan ja varmistivat, että kodin tuoksut saatiin turkkiin nopeasti.

uutinen.jpg26.11.2016 TUROK, Turku


Anselmi (FI*Treselle’s Espresso) valmistui Championiksi Turokin kansainvälisessä kissanäyttelyssä
lauantaina 26.11.2016. Näyttelyissä käyminen sujuu Anselmilta yhtä lunkisti kuin kaikki muukin tekeminen.
Pitkäkarvaisena brittiläisenä sen valmistautuminen näyttelyyn sujuu muutoin samalla tavoin kuin
lyhytkarvaisten rotutoverien, mutta turkin pesu ja föönaus vaativat hivenen enemmän. Ensin vähän hirvitti,
kun pesuohjelmaan kuuluu neljä eri vaihetta, mutta Anselmi suoriutuu tästä vallan mainiosti. Yhdessä
harjoittelemalla olemme löytäneet Anselmille sopivan tavan peseytyä ja nykyisin föönauskin taitaa olla sen
mielestä jo ihan mukavaa! Täytyy todeta, että tuli hyvä mieli, kun tuomari kehui turkkia hyvin laitetuksi. Ja
onhan puhdas ja raikas turkki mukava niin kissalle itselleen kuin sitä halivalle omistajallekin.Pidän erityisen tärkeänä saada pitkäkarvabriteille mahdollisimman paljon näyttelymeriittejä kasaan ennen
ensi toukokuun Fifén kokousta, jossa käsitellään pitkäkarvaisen brittiläisen hyväksymistä täysivaltaiseksi
roduksi kategoriaan III. Seuraavaksi voimmekin Anselmin kanssa lähteä tavoittelemaan International
Championin titteliä ja, jos hyvin käy, saamme siitäkin toimitettua tuloksen kevään kokoukseen. Toivon
mukaan näyttöjä saadaan kasaan tarvittava määrä ja pitkäkarvainen brittiläinen saisi täyden hyväksynnän.
Sitten voisimmekin jatkaa näyttelyharrastusta osallistumalla myös kilpailuluokkaan.

_PAR3595.jpg

takaisin.jpg