Tärkeää tietoa

- Kissa elää hyvin hoidettuna yli 15 vuotiaaksi

- Monipuolinen ja terveellinen ruokinta maksaa noin 500€ vuodessa

- Jos kissa sairastuu, eläinlääkärikulut ovat korkeita. Eläinlääkärikuluvakuutus auttaa tasaamaan kulujen kertymää. 

- Myymme pennut vain leikkautettaviksi, jos asiasta ei ole sovittu erikseen.

Virheellisen tiedon mukaan ihmisillä on usein käsitys, että naaraiden pitäisi tehdä yksi pentue ennen leikkausta. Tieto ei pidä paikkaansa. Vaikka ehkä steriloit kissasi juuri siinä tarkoituksessa, ettei se voi jatkaa sukuaan, teet kissalle myös palveluksen – parannat sen mahdollisuuksia pitempään ja terveempään elämään.

Pentujen teettäminen kissalla voi kuulostaa hauskalta. Jotkut jopa uskovat, että pentujen saaminen kehittää naaraskissaa monin tavoin ja tekee siitä entistä paremman lemmikin. Kumpikaan harhakuva ei kuitenkaan ole totta. Tiineys ja pentujen saaminen ei muuta kissaa aikuiseksi, ei fyysisesti eikä psyykkisesti. Usein ihmiset huomaavat, että voi olla hyvinkin vaikea löytää kissanpennuille kunnolliset kodit, vaikka ne annettaisiin ilmaiseksikin. Lisäksi, ei ole ollenkaan varmaan, että tiineys sujuu ongelmitta. Vaikea synnytys, kissanpentujen kuoleminen, emän mahdolliset terveysongelmat kuten kohtutulehdus tai maitorauhasinfektiot vievät hauskuuden pois pennutuksesta. Jotkut pennutuksen läpikäyneet toivovat, etteivät ikinä olisi ryhtyneet koko puuhaan.

Kastroidulta uroskissalta häviää yleensä häiriökäyttäytyminen, mouruaminen ja virtsailu loppuu.

- Kaikki rotukissat myydään vain sisälemmikiksi. Ulkoilu on mahdollista toteuttaa vain valjaissa tai verkotetussa tarhassa, jonka voi tehdä mm. terassille tai parvekkeelle.